Turcia - Alanya

(Pagini) > > > Alanya

Această staţiune îndrăgită îşi duce traiul animat la est de Riviera Turecească, la 130 de km distanţă de aeroportul din Antalya, de unde puteţi ajunge printr-un transfer de două ore. Oraşul a devenit celebru, datorită statului său de fortăreaţă a piraţilor.A fost întemeiat în secolul 3 î.Hr şi are o populaţie de aproximativ 40 de mii de locuitori. Se desfăşoară de-a lungul coastei, pe o lungime de 6 kilometri şi vă va fermeca cu superbe plaje lungi, plantaţii de bananieri şi o panoramă muntoasă impresionantă.

Aici se află o serie de hoteluri pentru toate categoriile de vizitatori, inclusiv pentru cei mai pretenţioşi.

Străzile şerpuite ale oraşului sunt pline de magazine mărunte, cafenele şi restaurante, care atrag vizitatorii de la distanţă cu arome îmbietoare. Aceasta este cea mai estică destinaţie turistică, iar mai departe înspre est, turiştii curioşi pot descoperi Turcia fără hoteluri moderne şi infrastructură, ceea ce reprezintă pentru anumite persoane, abia începutul unei adevărate aventuri.

Monumentele

Dominantă este o fortăreaţă cu metereze lungi amplasată impunător deasupra oraşului, datând din secolul 13 şi care este locuită şi în prezent. O componentă a acestei fortăreţe este şi Kyzylkule – turnul roşu octogonal, cândva folosit pentru străjuirea portului situat la baza cetăţii, în care se află la ora actuală, Muzeul Armelor. Acest turn este simbolizat pe aproape toate suvenirurile şi vederile din Alanya. În afară de strada principală, presărată cu atracţii turistice, aici puteţi vedea şi viaţa obişnuită a locuitorilor săraci. Deoarece această zonă este folosită pentru creşterea viermilor de mătase, aici aveţi posibilitatea de a vedea vedea întreagul proces de producere şi prelucrare a mătăsii, până la produsele finite, pe care le puteţi şi cumpăra.

Vârful cetăţii, la care puteţi ajunge cu ajutorul microbuzului, oferă o privelişte de neuitat asupra mării şi a celebrei plaje a Cleopatrei, care este una din minunăţiile, ce atrag aici pe mulţi dintre turişti. Legenda spune că, aici au petrecut timpul împreună Cleopatra şi Marc Antoniu. Acesta din dragoste pentru Cleopatra, i-a dăruit plaja şi a poruncit să fie adus nisip din Delta Nilului, pentru ca iubitei sale să nu îi lipsească atât de mult, Egiptul. În imediata apropiere a plajei sunt amplasate numeroase hoteluri de lux, în preajma cărora pulsează o agitată viată de zi şi de noapte.

De asemenea merită să vizitaţi şi peştera Pamlatas, aflată sub castel şi folosită pentru vindecarea bolilor respiratorii.

Din portul oraşului pornesc excursiile cu barca, în jurul peninsulei, cu pauze pentru scufundări şi băi.

Pentru a vă relaxa este de ajuns să vizitaţi una dintre numeroasele băi turceşti, care se află în hotelurile din Alanya şi în împrejurimile staţiunii Konakli. Acestea oferă o experienţă de neuitat, care vă va stimula toate simţurile.

Calitatea monumentelor locale este dovedită şi de faptul că Alanya are mari şanse, ca centrul şi castelul ei să fie catalogate ca monumente istorice în cadrul UNESCO.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Vânătoarea în regiunile sălbatice
15.12.2010 Caligrafia turcească
13.09.2010 Imnul naţional turc

Ultima discuţie...

03.02.2012 Xrumer 7.0 Elite - cele mai bune programe de promovare pe Internet !
09.05.2011 despre sejur side
09.05.2011 religia
08.05.2011 finike

Ultima fotografie...

teatru roman
templul lui Ap
Efes
Perge II
Perge I