Riviera Turecească

09.03.09 09:53:41

Riviera Turecească

Această regiune, situată în sudul Turciei este, cu siguranţă, cea mai dezvolatată şi mai vizitată de către majoritatea excursioniştilor. Salba de staţiuni, care se întinde de-a lugul Mării Mediterane, pe o distanţă de 300 km, oferă vizitatorilor condiţii ideale pentru scăldat, cu plajele foarte lungi şi frumoase care intră lin în mare, făcând din Riviera Turcească un loc ideal pentru vacanţă, inclusiv pentru familiile cu copii.

Datorită munţiilor Taurus, care se desfăşoară pe toată lungimea coastei, regiunea este ferită de vremea nefavorabilă şi oferă condiţii de baie în mare din aprilie până în noiembrie. Marea este în această zonă deosebit de caldă şi sărată, iar temperatura aerului atinge o medie de 35°C.

Turismul este foarte dezvoltat în această regiune, iar în ultimii ani, au fost ridicate numeroase complexuri hoteliere, de la cele mai simple până la cele mai luxoase de cinci stele. Aici veţi avea parte de servicii de calitate, iar oamenii amabili şi săritori vă vor înveseli cu buna lor dispoziţie.

De-a lungul întregii coaste, se află atât de multe monumente, încât aţi avea nevoie de cel puţin o lună în plus de vacanţă pentru a le vizita. Cele mai populare sunt fostul oraş de sclavi Side, Aspendos cu celebrul său amfiteatru sau oraşul Perge cu un stadion şi un teatru antic, păstrate intacte.

Centrul regiunii este oraşul Antalya, care este o poartă către Riviera Turcească, datorită aeroportului său internaţional, de unde puteţi călători spre alte regiuni, prin tranzit.

Printre cele mai îndrăgite staţiuni, se alfă, în afară de Antalya şi Alanya, Kemer, Finike, Lara, Belek, Side şi multe altele. Fiecare staţiune are propriul farmec şi dispune de tot ceea ce este necesar pentru a face baie în mare, a merge la plimbări romantice, a face sport,  cumpărături şi pentru a avea parte de distracţia oferită de viaţa de noapte.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Vânătoarea în regiunile sălbatice
15.12.2010 Caligrafia turcească
13.09.2010 Imnul naţional turc

Ultima discuţie...

03.02.2012 Xrumer 7.0 Elite - cele mai bune programe de promovare pe Internet !
09.05.2011 despre sejur side
09.05.2011 religia
08.05.2011 finike

Ultima fotografie...

teatru roman
templul lui Ap
Efes
Perge II
Perge I