Vânătoarea în regiunile sălbatice

12.06.12 08:17:13

Turcia – bine cunoscută datorită lacurilor cu apă sărată, istoriei bogate şi plajelor de vis, oferă în ultima vreme vizitatorilor o atracţie cu totul nouă. Diversitatea reliefului şi a faunei fac ca Turcia să fie o destinaţie ideală pentru turismul vânătoresc. Regiunile destinate vânătoarei, cu o floră si faună bogate şi variate, sunt strict delimitate şi nu sunt accesibile oricui. Vânătorii au nevoie de un permis special eliberat de ministerul turc al Pădurilor, care administrează şi domeniile de vânătoare.

Înainte de a intra pe domeniile destinate acestui sport, turiştii amatori de vânătoare care nu fac parte dintr-un grup organizat primesc arme aprobate de Ministerul Pădurilor, administraţia parcului naţional şi Asociaţia vânătorilor din Turcia. Membrii grupurilor organizate de agenţiile de turism şi însoţite de ghizi pot folosi armele de vânătoare proprii. Şi în ceea ce priveşte speciile de vânat există restricţii şi un control foarte strict. Vânătorilor le este permis să vâneze numai anumite animale dinainte desemnate.

Prima regiune de vânătoare deschisă în Turcia poartă numele de Antalya şi este accesibilă numai grupurilor organizate de agenţiile de turism turce. Vânătorii trebuie să fie dinainte informaţi despre sezonul şi zonele de vânătoare, despre folosirea armelor şi regulile parcului. De-a lungul coastei şi pe dealuri se pot vâna fazani, prepeliţe şi unele specii de porumbei. În zonele litorale sunt pe timpul iernii şi raţe şi gâşte sălbatice, care îşi fac cuiburile de obicei în zonele lacurilor şi câmpiilor. În păduri trăiesc cerbi, vulpi, veveriţe şi capre negre, iar în munţi sunt lupi şi urşi. Vînătorii se pot caza în campingurile aflate în apropiere de Antalya pe o rază de 20 de km.

O altă zonă de vânătoare se află lângă Cesme, unde se vânează mai ales porci mistreţi. Şi aici aveţi nevoie de permisul special de vânătoare. Sezonul de vânătoare durează din septembrie până în decembrie. Pe timpul iernii vânatul anumitor specii de animale este interzis.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Vânătoarea în regiunile sălbatice
15.12.2010 Caligrafia turcească
13.09.2010 Imnul naţional turc

Ultima discuţie...

03.02.2012 Xrumer 7.0 Elite - cele mai bune programe de promovare pe Internet !
09.05.2011 despre sejur side
09.05.2011 religia
08.05.2011 finike

Ultima fotografie...

teatru roman
templul lui Ap
Efes
Perge II
Perge I