Turcia - Fethiye

(Pagini) > > > Fethiye

Fethiye

Acest loc fermecător se află la întâlnirea Mării Egee cu Marea Mediterană, la vest de oraşul Antalya. Fethiye este un oraş mai liniştit, cu 60 000 de locuitori, cu o natură bogată şi în mare parte neatinsă, înconjurat de păduri de pini şi de vârfurile munţiilor Taurus. Este locul ideal de relaxare pentru iubitorii de sporturi, atât de apă, cât şi de aer, precum paraglidingul, facilitat de vântul prielnic din această regiune. De asemenea, natura încojurătoare este de o frumuseţe deosebită, atrăgându-i astfel şi pe amatorii de drumeţii.

Denumirea iniţială a oraşului este Telmessos. Acesta a fost cândva un orăşel pescăresc, o dovadă a acestui fapt fiind şi portul oraşului, care încă aminteşte de atmosfera timpurilor trecute, când era populat de tribul licilor şi era unul dintre importantele centre ale civilizaţiei epocii. Această glorie apusă este dovedită şi de numeroasele monumente din această regiune. Totuşi, cea mai convingătoare dovadă a acestor timpuri trecute sunt mormintele locale, cel mai vechi datând încă din secolul 5 î.Hr. Acestea sunt săpate în peretele stâncos de deasupra oraşului.

Oraşul este împărţit în două zone – Fethiye a Calis. Fethiye este destinat, mai degrabă locuitorilor şi dispune de portul din care pornesc bărcile destinate excursiilor, dar şi de numeroase magazine. Calis este regiunea turistică, unde puteţi  găsi cazare de orice categorie de comfort. Promenada Calisului, paralelă cu o lungă plajă de nisip, este centrul vieţii de noapte, al distracţiei şi cumpărăturilor.

Dacă doriţi să călătoriţi către Plaja Ölü deniz, aflată la 16 km distanţă, vă recomandăm să luaţi cu dumneavoastră şi apartul de fotografiat, deoarece, în această regiune, marea are o culoare specială şi cu adevărat deosebită.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Vânătoarea în regiunile sălbatice
15.12.2010 Caligrafia turcească
13.09.2010 Imnul naţional turc

Ultima discuţie...

03.02.2012 Xrumer 7.0 Elite - cele mai bune programe de promovare pe Internet !
09.05.2011 despre sejur side
09.05.2011 religia
08.05.2011 finike

Ultima fotografie...

teatru roman
templul lui Ap
Efes
Perge II
Perge I