Turcia - Istanbul Transportul

(Pagini) > > > Istanbul Transportul

Avionul

Cel mai uşor şi mai rapid mod de a ajunge în Istanbul este cu avionul. Din România zboară către Istanbul câteva companii aeriene, inclusiv companii low cost, biletul de avion costând astfel doar cu puţin mai mult, decât drumul cu autobuzul, care durează mult mai mult şi necesită adesea o escală.

În Istanbul se poate ajunge şi din Grecia sau Bulgaria, ţări care nu sunt departe şi dispun de rute de transport bune. Este recomandat să vă rezervaţi biletul de avion din timp, cu cel puţin o lună în avans şi să comparaţi mai multe oferte similare. De asemenea, din ofertele agenţiilor de turism, aveţi posibilitatea de a alege şi excursii speciale sau de tipul euro-weekend.

Istanbulul dispune de două aeroporturi. Cel principal – Aeroportul Atatürk, situat înspre vest la 23 km de centrul oraşului şi Aeroportul Internaţional Sabih Gokcen, mai mic, situat înspre est la 50 km distanţă. De la aeroport, puteţi ajunge în centru în mai multe moduri. Cel mai comod şi mai rapid este cu un taxi, dar se poate călători cu trenul, iar apoi cu tramvaiul, care merge direct la Sultanahmet. Puteţi folosi şi autobuzul, care vă va duce direct în piaţa Taksim din centrul Istanbulului.

Trenul

Căile ferate oferă această modalitate pentru amatorii de călătorii prin Europa, adresându-se cu precădere celor care îndrăgesc acest fel romantic de a merge în vacanţe. Vă recomandăm de exemplu, tarifele global pass, care sunt destul de accesibile  şi oferă libertate de miscare, pentru vizitarea ţărilor europene, dar şi unele condiţii avantajoase de transport pentru a vizita şi a alter ţări.

Automobilul

În Turcia se poate călătorii şi cu automobilul, dar această modalitate de transport este puţin mai complicată, necesită anumite formalităţi şi vă poate produce surprize neplăcute. Cu toate acestea, automobilul rămâne o modalitate de transport, care oferă o mare libertate şi este deseori mai atrăgătoare, decât celelalte variante.

Transportul în comun în Istanbul

Regia autonomă de transport în comun din Istanbul are în componenţă numeroase autobuze, al căror orar nu prea este respectat. De asemenea, aveţi posibilitatea de a merge cu metroul, care are două linii – una subterană şi una de suprafaţă, iar la dispoziţie vă stau şi tramvaiele. Un alt mijloc de transport important, dar neobişnuit pentru noi sunt bărcile şi vapoarele cu abur.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Vânătoarea în regiunile sălbatice
15.12.2010 Caligrafia turcească
13.09.2010 Imnul naţional turc

Ultima discuţie...

03.02.2012 Xrumer 7.0 Elite - cele mai bune programe de promovare pe Internet !
09.05.2011 despre sejur side
09.05.2011 religia
08.05.2011 finike

Ultima fotografie...

teatru roman
templul lui Ap
Efes
Perge II
Perge I