Tradiţiile şi religia
Tradiţiile turceşti provin în mare parte din cea mai răspândită credinţă locală – islamul. Tot ce are nevoie un musulman adevărat, pentru religia sa, este scris în Coran, care a fost creat de proorocul Mohamed, idolul tuturor musulmanilor. O importantă parte a acestei religii este islamizarea întregii planete. Musulmanii se chinuie să îşi răspândească religia pe întregul glob pământesc, deoarece cred că atât timp cât nu este convertită toată populaţia la religia lor, pacea globală nu poate exista. Această convingere stă, de asemenea, la baza aşa numitului Război Sfânt şi a terorismului.
Un musulman adevărat nu va mânca niciodată mici cu o bere rece, deoarece religia lui îi interzice carnea de porc şi băuturile alcolice.
Femeile care trăiesc în credinţa islamică au în comparaţie cu europencele o poziţie, care nu este deloc de invidiat. Acestea trăiesc în ascultare permanentă, în umbra bărbaţilor lor. Dacă se întâmplă să întâlniţi o femeie singură pe stradă, aceasta va fi, mai mult ca sigur, acoperită de la cap până la călcâie.Îmbrăcămintea şi interdicţiile la care le obligă religia islamică, le limiteaza viaţa de zi cu zi.
Căsătoria este o obligaţie pentru musulmani. Iar o persoană de altă religie nu are voie să se căsătorească cu o musulmancă, în timp ce un musulman are dreptul de a se căsători cu o femeie de altă religie. Totuşi aceasta este apoi obligată să se convertească la islam, iar copii ei sunt automat consideraţi a fi musulmani. Băieţii sunt consideraţi a fi mult mai importanţi în această societate. Caracteristică este şi circumcizarea băieţilor cu vârsta între 6 şi 12 ani, ritualul fiind considerat ca foarte important. Căsătoriile sunt, de asemenea privite ca evenimente majore, fiind normal ca nunta să dureze câteva zile, iar numărul de musafiri să depăşească ordinul zecilor.
Un musulman nu are voie să renunţe la credinţa sa. În acest caz, legea islamică, îl va pedepsi cu moartea.
Sărbătorile naţionale