Turcia - Side

(Pagini) > > > Side

Side

Această staţiune litorală este situată la 50 km la est, de Antalya şi este una dintre regiunile cu cea mai bogată istorie, vizibilă la fiecare pas. Deşi nu se ştie exact cum a fost întemeiată, în secolul 7 Î.Hr, aceasta era un târg de sclavi. Denumirea a fost căpătată de la merele cultivate în această zonă, care sunt foarte răspândite, alături de portocale, lămâi, grapefruit şi bumbac.

Aici se află şi cel mai mare amfiteatru din întreaga Anatolie, cu o capacitate de 20 de mii de spectatori. Din păcate, din scenă au rămas doar ruine, deoarece în perioada dezvoltării oraşului, acesta a fost folosit ca sursă de materiale de construcţie. Totuşi tribunele cu 60 de rânduri de scaune au rămas total intacte.

De asemenea, în apropiere, în Aspendos se află încă un amfiteatru, unde are loc anual Festivalul de Teatru al Anatoliei. Printre monumentele istorice locale se numără şi apeductul, care transporta apa din izvoarele îndepărtate, ruinele acestuia existând încă şi astăzi. Interesante sunt şi meterezele impozante, care îi întâmpină pe vizitatorii oraşului, cu două turnuri, amplasate de fiecare parte a intrării. Statuile, care au fost cândva amplasate pe aceste turnuri, pot fi văzute în muzeul local, care se află în clădirea fostelor băi romane şi care adăposteşte şi alte numeroase capodopere din antichitate.

Aici puteţi găsi tot ce este necesar pentru o vacanţă plăcută. O plajă lungă nisipoasă, marea care îmbie la scăldat, pensiuni şi hoteluri mici, perfecte pentru o cazare plăcută, precum şi străduţe medievale populate de magazine cu suveniruri şi cafenele.

Ultimele curiozităţi...

12.06.2012 Vânătoarea în regiunile sălbatice
15.12.2010 Caligrafia turcească
13.09.2010 Imnul naţional turc

Ultima discuţie...

03.02.2012 Xrumer 7.0 Elite - cele mai bune programe de promovare pe Internet !
09.05.2011 despre sejur side
09.05.2011 religia
08.05.2011 finike

Ultima fotografie...

teatru roman
templul lui Ap
Efes
Perge II
Perge I